Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Hoe richt je je gehuurde marktkraam in?

Heel leuk om op een rommelmarkt te staan of elke andere vorm van een markt, maar hoe richt je zo’n marktkraam dan in? Het is de bedoeling dat je opvalt met je kraam en veel klanten naar je toetrekt. Het assortiment moet duidelijk zijn maar de producten moeten wel overzichtelijk uitgestald worden. Het is dus nog best lastig om een marktkraam goed in te delen en er aantrekkelijk uit te laten zien. Wij geven je een aantal tips!

1. Presentatie

De presentatie van je kraam is erg belangrijk. De kraam moet er verzorgd uitzien en de producten die erop gepresenteerd zijn moeten er aantrekkelijk uitzien. Het is belangrijk dat de presentatie van je kraam eruit ziet als een geheel en dat de producten goed overkomen op voorbijgangers. Richt je kraam vooral gezellig in zodat mensen blijven hangen en de tijd nemen om de producten te bekijken, trek zoveel mogelijk de aandacht maar overdrijf dit niet, je wilt wel als een serieuze partij overkomen.

2. Overzicht

Als je veel verschillende producten hebt met misschien elk ook een ander doeleinde, is het belangrijk het overzicht te behouden. Het kan al snel te vol en te druk worden, dit kan chaotisch overkomen en dan zien de potentiele klanten door de bomen het bos niet meer.

3. Gebruik de ruimte

Benut de ruimte die je hebt volledig, want naast de tafel zelf heb je vaak ook nog een overkoepelend zeil en het stalen geraamte waardoor de marktkraam blijft staan. Hier kunnen bijvoorbeeld prijslijsten, folder en verschillende reclame uitingen op gehangen worden. Ga ook de hoogte in door het gebruik van stellages, rekken et cetera, maar er een mooi geheel van en speel met de ruimte die gecreëerd kan worden door verschillende hulpmiddelen.

4. Huisstijl

Voer vooral ook de huisstijl van het bedrijf door. Waar staat het bedrijf voor? Wat zijn de kleuren van het bedrijf en wat wil je uitstralen? De huisstijl van een bedrijf blijft bij de mensen hangen en vaak is de kraam daar ook aan terug te herkennen, als voorbijgangers toch hebben besloten die leuke ketting of die prachtige edelsteen te kopen bij jouw kraam.

Verder is het natuurlijk heel belangrijk om genoeg wisselgeld bij te hebben en eventueel ook een pinautomaat. Zorg er ook voor dat je genoeg voorraad bij je hebt om nee verkopen te voorkomen.

Veel plezier met het inrichten van jouw marktraam en maak er een succes van!

Thema's

Contactgegevens

T. 0647497769
E. info@partytentverhuur-breda.nl
Hazepad 13- A8
4825 AV, Breda
KvK: 24447850
BTW: NL001210642B14